Zwadderkotmolen

Het is zo stilaan een traditie geworden dat we in augustus kreeft eten in de Zwadderkotmolen. Ook dit jaar was het weer enorm lekker, en mijn jongste zus zorgde – zoals we van haar gewoon zijn – voor de nodige ambiance.

Ik wil jullie zeker het menu niet onthouden :

Aperitief op basis van vlierbloesem met een zomers rolletje van gerookte
Groenlandse heilbot met brocolli gepaneerd in geroosterde sezam

Kreeft op een tartaar van zongerijpte tomaat en tarwerisotto,
vinaigrette van framboos met sjalot; slaatje met rucolla

Pittige bisque van kreeft met caeyenne

Strüdel van kreeft in filodeeg met gewokte Oosterse groentemix,
coulis van waterkers met gekonfijte gember en een rijstbalkje met maanzaadjes

Citroensorbet of Oudenaardse citroenjenever

In de schaal gesmoorde kreeft met een pesto van basilicum, couscous met een
brunoise van mediterane groentjes, sausje met Chardonnay en citroentijm

Drie maal aardbei:
– Gemarineerde rabarber met mousse van witte chocolade en aardbeien
– Aardbeienijs met limoensausje
– Tiramisu met aardbeien, coulis van rode vruchten

Mokka of infusie met mignardises

Een gedachte over “Zwadderkotmolen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s