Reeragout in sudderpotje

Eigenlijk houden wij wel van tradities. Eén ervan is het klaarmaken van reeragout tijdens het jachtseizoen. Eind volgende week in de Aula reeragout halen om een heerlijk sudderpotje klaar te maken.
Mocht je ook zin krijgen, dit is het recept :

Ingr.  500 gr. reeragout of wildragout, 100 gr. gerookt spek, 3 uien, tijm, laurier, peper, zout, vetstof, 300 gr. boschampignons, 1/2 fles rode wijn, 1 klein doosje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1/2 dl. room, fijngesneden peterselie en bieslook

Snijd het vlees in stukjes. Snij het spek in blokjes.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Laat wet vetstof heet worden en laat er de ui lichtjes in fruiten. Laat ook het spek lichtjes bakken en doe er op het einde de champignons bij, laat die ook even bakken en haal alles uit de stoofpan.
Laat wat vetstof heet worden in de pan en korst er het vlees langs alle kanten in. Kruid met peper, zout, tijm, laurier en look.
Doe er de rode wijn en de tomatenpuree bij en laat zachtjes sudderen gedurende anderhalf uur. Roer af en toe en voeg zonodig wat vocht toe.
Voeg op het einde het spek, de ui, de champignons en de room toe en laat alles nog een 10-tal minuten doorsudderen.
Versier met peterselie en bieslook.
Dien op met verse kroketjes.

(bron : Ons Kookboek, pag. 368)

Dit is echt heerlijk !

Advertenties

9 gedachtes over “Reeragout in sudderpotje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s