Eigenlijk houden wij wel van tradities. Eén ervan is het klaarmaken van reeragout tijdens het jachtseizoen. Eind volgende week in de Aula reeragout halen om een heerlijk sudderpotje klaar te maken.
Mocht je ook zin krijgen, dit is het recept :
Ingr. 500 gr. reeragout of wildragout, 100 gr. gerookt spek, 3 uien, tijm, laurier, peper, zout, vetstof, 300 gr. boschampignons, 1/2 fles rode wijn, 1 klein doosje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1/2 dl. room, fijngesneden peterselie en bieslook
Snijd het vlees in stukjes. Snij het spek in blokjes.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Laat wet vetstof heet worden en laat er de ui lichtjes in fruiten. Laat ook het spek lichtjes bakken en doe er op het einde de champignons bij, laat die ook even bakken en haal alles uit de stoofpan.
Laat wat vetstof heet worden in de pan en korst er het vlees langs alle kanten in. Kruid met peper, zout, tijm, laurier en look.
Doe er de rode wijn en de tomatenpuree bij en laat zachtjes sudderen gedurende anderhalf uur. Roer af en toe en voeg zonodig wat vocht toe.
Voeg op het einde het spek, de ui, de champignons en de room toe en laat alles nog een 10-tal minuten doorsudderen.
Versier met peterselie en bieslook.
Dien op met verse kroketjes.(bron : Ons Kookboek, pag. 368)
Dit is echt heerlijk !
Ik stel voor dat je het recept van je lasagne ook eens “publiceert”, hij was weer overheerlijk !!!
Bedankt en groetjes!
Geloof mij het is een HEERLIJK stoofpotje !!!!
Dat doet deugd om te horen. Aan mijn statistieken te zien, zijn er rond kerst heel wat stoofpotjes klaargemaakt.
halli,
ik heb vorige week dit recept gemaakt en het was een denderend succes.
bedankt, san
Mmmm hhheerlijk die reeragout!!
Dit recept heb ik kerst 2010 gemaakt voor 11 personen!
De hoeveelheden aangepast en we hebben gesmuld!!!!
Dit recept hou ik er zeer zeker in!
Dank je wel
Heb dit gerecht al vaak gemaakt, maar het blijft lekker! Ook nu staat het stoofpotje weer op het vuur te pruttelen…
voor hoeveel personen is het uitgeschreven recept?
ik wil het maken voor 12 personen.
mijn mag heeft 3 kg vlees besteld, lijkt me wat veel
groetjes,
Leen