Klantvriendelijk

Sophie en ik zijn nu al een jaar of 12 samen en dan zijn bepaalde dingen aan vervanging toe. Onze badhanddoeken bijvoorbeeld. Ze zijn iets dunner geworden, wat minder kleurecht, je kent dat wel.
En toeval of niet, deze week stonden er handdoeken in het Makro-bladje. In mooie kleurtjes en van Santens.
Jaren geleden dat we daar nog eens geweest waren dus vroeg ik bij het binnenkomen aan de onthaalbediende om even te checken of mijn kaart nog geldig was.
“Geen enkel probleem, mijnheer, je kan deze kaart gebruiken” werd ons verzekerd.
Groot was onze verbazing toen we aan de kassa plots te horen krijgen dat de kaart geblokkeerd was. Het meisje aan de kassa, een jobstudente vermoed ik, zei dat ze onmogelijk onze aankopen kon inscannen omdat het kaartje niet meer werkte.
Ik verzekerde haar dat we het bij het binnenkomen hadden gevraagd en dat er geen enkel probleem was. Ze stapte met het kaartje naar een medewerker aan de balie en na wat zoekwerk op zijn pc kwam hij naar me toegestapt met een uiterst norse, bijna agressieve blik, en geloof me, ik overdrijf niet.
Dat het al van 10 februari 2004 geleden was dat ik nog aankopen gedaan had en dat ik dus met mijn geblokkeerde kaart niks kon doen in de Makro.
Ik vertelde hem dat ze me aan het onthaal verzekerd hadden dat het kaartje ok was.
“Ik geloof U niet” was zijn antwoord, waarbij hij me aankeek alsof ik een misdadiger was. Ik heb die man toen gezegd dat hij echt niet klantvriendelijk was en dat ik er ook niet kon aan doen dat deze kaart geweigerd werd.
We zijn uiteindelijk naar het onthaal om een nieuw kaartje gegaan en toen ik hem achteraf vetelde dat de fout wel degelijk bij de onthaalbediende lag, kreeg ik volgend antwoord : “Als ik weet wie gezegd heeft dat je kaart nog geldig was, dan zal die wat meemaken”

En ik hoop voor de vrouw aan het onthaal dat hij dat niet te weten komt, want als die man even hard brult tegen zijn collega’s als tegen de klanten, dan wordt dit geen leuke confrontatie. 

2 gedachtes over “Klantvriendelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s