SOS Koen

Deze week is op het werk de week van de diversiteit gestart. Een week lang zijn er activiteiten zoals een moskeebezoek, een diversiteitsparcours, een uitzending van 0032,…
In het personeelsrestaurant serveert men onder het moto ongewoon lekker gerechten met verrassende ingrediënten en minder voor de handliggende combinaties. Alle personeelsleden mochten hun ongewone recepten doorsturen.
Vandaag stonden mijn blinde vinken op het menu. Omdat een saus op basis van bier, peperkoek en chocolade toch een beetje ongewoon is, werd mijn recept door een vakkundige jury uitgekozen.
Iets over 10 krijg ik telefoon vanuit de keuken van het personeelsrestaurant. Of ik even wou komen proeven van de saus. De koks waren er precies niet echt gerust in.
En ze hadden gelijk. Deze saus proefde niet echt naar de saus die ik bij mijn blinde vinken serveer. Nogal bitter, en ook veel donkerder, en een slechte nasmaak en zo.
We hebben ze nog proberen “redden” met wat bruine suiker en zelfs met wat azijn, maar het resultaat bleef ondermaats.
Uiteindelijk heb ik een schort en een koksmuts aangetrokken en heb ik de saus helemaal opnieuw gemaakt. Best spannend om voor meer dan 60 man saus klaar te maken. Een liter of zes. Om half twaalf was de klus geklaard.

Het was een ongewoon leuke ervaring om tussen ervaren koks als Jan en Bernard even mijn ding te mogen doen. We hebben ons flink geamuseerd. Er is zelfs een foto van getrokken. Van zodra ik de foto heb, publiceer ik hem op deze blog.

En de saus? De meeste borden waren leeg. Het zal dus wel ok geweest zijn.

Een gedachte over “SOS Koen

  1. Grappig, we hebben het vanochtend op het werk nog over dat recept gehad (“Wat er vandaag toch op het menu staat, je gelooft het nooit!”) Ik zal eens vragen aan mijn collega’s die gaan eten zijn in het personeelsrestaurant of het gesmaakt heeft 😉
    Zelf breng ik altijd gewoon mijn boterhammekes mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s