Brieven uit de hele wereld

brieven.jpgIn ’t stad werken heeft zo zijn voordelen. Tijdens de middagpauze eens bij De Slegte rondgelopen en een schitterend boek gevonden.

Brieven uit de hele wereld in echte enveloppen.

Het Nederlandse meisje Vera schrijft in twee brieven hoe ze in Amsterdam leeft: over haar familie, over school, over wat ze het liefst eet en wat haar hobby’s zijn. Vijf kinderen uit respectievelijk India, Trinidad, Indonesië, Nieuw-Zeeland en Tanzania sturen haar elk twee brieven terug en geven informatie over hun land en hun familie en gewoontes. Per twee bladzijden worden een kind en zijn omgeving weergegeven in kleurrijke illustraties waarop veel details te zien zijn. Op elke rechterbladzijde bevindt zich een envelop waarin een vel papier (ca. 19 x 14 cm) zit waarop in een zogenaamd kinderlijk handschrift een brief geschreven is. Bladzijden en enveloppen zijn van zeer stevig papier. Achter in het boek is een uitklapbaar bordspel bevestigd, waarin plaatjes van besproken zaken (personen, dieren, voedsel etc). in een soort ganzenbord verwerkt zijn.

(review vanop cosmox.nl)

Hiermee verklaar ik de jacht op leuke kerstcadeaus voor geöpend. 

Advertenties

Een gedachte over “Brieven uit de hele wereld

  1. Hallo,

    Ik doe mijn stage in het 4de leerjaar over feesten in de hele wereld. Dit boek zou fantastisch materiaal zijn! Waar ik kan het kopen? Want in België vind ik het nergens.
    Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s