Godmode

We zouden deze middag naar de Koning zonder schoenen van 4 Hoog gaan kijken in de Kriekelaar in hartje Schaarbeek. Iets te laat thuis vertrokken of iets te lang in Brussel rondgereden, hoedanook we waren 3 minuten te laat. Deuren al dicht. Op de wachtlijst voor andere voorstellingen vandaag. Je kent dat.
Aan de infostand hadden ze het ook over een project waarbij de kinderen zelf tekeningen mochten maken en een machine zou deze tekeningen tot leven brengen. Vreemd.

En de installatie van Tim Knapen deed echt wat men ons beloofd had. De tekeningen van de kinderen werden op een apparaat gelegd en enkele seconden later kwamen de getekende figuren tot leven. Ongelooflijk eigenlijk.

Van Tim zelf kregen we een gedetailleerde uitleg over zijn Godmode, want zo heeft hij zijn installatie gedoopt. Hij heeft er liefst 6 maanden aan gewerkt. Voor zijn afstudeerproject aan het Sint-Lucas in Antwerpen maakte hij deze machine met o.a. een kopieermachine, een beamer, een filmcamera, en zelfgeschreven software. De software zorgde ervoor dat de gefilmde tekeningen tot leven kwamen. Allemaal ongelooflijk origineel en knap gedaan. We waren onder de indruk en de kinderen hebben zich ongelooflijk geamuseerd. Het gebeurt niet iedere dag dat je tekeningen écht tot leven komen.

564558998_cf1f0107e1_m.jpg

nog meer foto’s alhier

Advertenties

2 gedachtes over “Godmode

  1. Pingback: Ardi XIV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s