Stoom

Zondagmiddag van mijn jongste zus een snelkookpan cadeau gekregen. Eigenlijk stond ze al een jaar of 10 in haar keukenkast. Nog niet één keer gebruikt. Het mandje en de handleiding zaten zelfs nog in het plastiekje. Een snelkookpan uit de tijd dat er nog geen sprake was van de nieuwe man, althans volgens de tekst uit de handleiding :

Geachte Mevrouw,

Wij zijn U dankbaar dat U Uw keuze op onze snelkookpan hebt laten vallen. Dit is verstandig geweest. Nu hebt U een bezit in Uw keuken, dat Uw werk aanzienlijk zal verlichten en U daardoor grote voldoening zal schenken.
De spijzen zullen meer smaak hebben, zullen malser zijn en de natuurlijke en vitale bestanddelen ervan zullen meer tot hun recht komen. Een ander belangrijk voordeel is de korte tijdsduur van het koken zelf, zodat U meer tijd zult hebben voor Uzelf en voor Uw huisgezin.

Je zou denken dat de tekst minstens 40 jaar oud is. En dan heb ik het nog niet over de foto die op de voorpagina van de handleiding staat. Een  ouderwets sauspannetje en een door een jagende vader geschoten fazant. Rollenpatroon. Gelukkig zijn we daar vanaf.

Gisteren preisoep klaargemaakt. Acht minuten. Fantastisch. Ik had dit al veel vroeger in huis moeten hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s