Kinderboekenfeest

Deze middag werd in Gent de officiële start gegeven van de Jeugdboekenweek. Het thema van de jeugdboekenweek 2008 is “Mooi” en omdat musea de ideale plaats zijn om na te denken over mooi en lelijk vormden het MSK en het S.M.A.K. het ideale decor voor het openingsfeest.

 dsc_8142.jpg
We hadden onze kinderen ingeschreven voor een workshop met de Gentse illustrator Pieter Gaudeseboos. Pieter maakt heel leuke boeken op zijn eigen ietwat aparte manier waarin de prenten minstens evenveel vertellen als de tekst. Roodlapje, Pistache, 1 2 3 Piano zijn van zijn hand en ook de illustraties in Linus, genomineerd voor de Gouden Uil 2008 zijn van zijn hand.

 dsc_8189.jpg
Er waren vanmiddag ook heel wat activiteiten waarvoor je niet vooraf hoefde te reserveren. Eén ervan was de Godmode, een installatie van Tim Knapen die tekeningen tot leven brengt. We hadden Tim al ontmoet in Schaarbeek en de machine had toen een grote indruk gemaakt op de kinderen. Deze middag hebben ze er weer van  genoten te zien hoe hun creaturen tot leven werden gewekt.

dsc_8149.jpg
Een andere opvallende aanwezige was de kamishibai-fiets. De kamishibai is een eeuwenoude vertelvorm uit Japan. Een minitheatertje op de bagagedrager van een fiets met een ontzettend goede verteller. Klasse!

Heel wat bekende Vlamingen ook bij de bekendmaking van de top 10 van het Mooiste Kinderboek. Annelies Rutten, Roos Van Acker, Pol Goosen, Mieke Vogels en 5 andere BV’s probeerden ons in 1 minuut te overtuigen om voor hun favoriete boek te stemmen.

 dsc_8171.jpg

dsc_8177.jpg
Er waren deze middag stemhoekjes voorzien, en ook op deze site kan je nog tot 15 maart jouw stem uitbrengen.

De jeugdboekenweek loopt nog tot 16 maart. Wil je weten wat er in jouw buurt nog te beleven valt, raadpleeg dan zeker de agenda op de site van de jeugdboekenweek.

dsc_8193.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s