Vaderdag

Vaderdag vandaag. En dat vieren we traditiegetrouw met de familie. Vorig jaar fietsten we allemaal samen naar Puyenbroeck om te picknicken. Mijn zus had toen voor al het lekkers gezorgd. Dit jaar mocht ik mijn kookkunsten tonen en het is me aardig gelukt (allee, dat denk/hoop ik toch).

Er was quiche met kip en spinazie uit de moestuin. En ook cous-cous, aardappelsa met munt, kikkererwten, mini-hot-dogs voor de kinderen, heilbot en kabeljauwhaasje met verse asperges en paprika en papillotte, farfalle met zongedroogde tomaatjes en spinazie,…
En voor het dessert waren we bij de boer om zelfgemaakt ijs geweest.

Voor de liefhebbers het recept van de farfallesalade met zongedroogde tomaten en spinazie

200 gr. farfalle
3 lente-uitjes
50 gr. zongedroogde tomaten in reepjes
300 gr. spinazie, schoongemaakt en gescheurd
50 gr. geroosterde pijnboompitten
1 el. verse oregano
beetje olijfolie
1 teentje knoflook, geperst

Kook de farfelle, giet hem af en spoel af onder koud water
Snij de lente-uitjes in stukjes
Voeg ze toe aan de pasta, samen met de tomaten, spinazie, pijnboompitten en oregano
Doe de olie met wat peper, zout en knoflook over de salade en schep alles door elkaar.

Morgen krijgen jullie het recept van de vis.

 

Advertisements

Een gedachte over “Vaderdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s