Heilbot en kabeljauwhaasje

Mijn collega Pascal merkte vandaag terecht op dat ik mijn recept voor heilbot en kabeljauwhaasje met verse asperges en paprika en papillotte nog niet gepubliceerd heb. Zondag had ik dat immers beloofd.
Allé hop, hier is het dan.

Ingrediënten (voor 4 personen) : 4 stukjes kabeljauwhaasje, 4 stukjes heilbotfilet (uiteraard kan het ook met andere vis), een bussel asperges, 1 rode of groene paprika, 1 rode ui, verse kruiden (peterselie, basilicum, oregano, bieslook, dragon, rozemarijn), peper en zout. Alumiumfolie voor de papillottes.

Bereiding :

Spoel de vis of onder koud water en dep droog met keukenpapier.

Schil de asperges met een dunschiller en snij de stelen af op ongeveer 15 cm hoogte van de punt. Bind ze samen. Kook ze bijna gaar in lichtgezouten water.

Snij de paprika in fijne stukjes. Hak de kruiden fijn.

Leg de stukjes vis op alumiumfolie en kruid ze met peper en zout. Voeg er de fijngesneden paprika en kruiden aan toe. Leg er een paar asperges bij.

Vouw de papillotte toe, maak wel dat er nog wat lucht in zit.

Zet ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Dien de papillottes geloten op zodat het voor de gasten een verrassing blijft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s