Gisteren bij vrienden ongelooflijk lekker gegeten. En vandaag stuurde de gastvrouw het recept door.
Roodbaarsfilet met pesto in de oven.
Een absolute aanrader !
Ingr. per persoon: 150g roodbaarsfilet, 1 el rode pesto, 1 el pecorino,
pijnboompitten, olijfolie, peper & zout, zelfgemaakt kruim (niet getoast, wit brood zonder korst in keukenrobot malen)
Bereiding :
Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg hierop de filetjes naast elkaar, pesto erop smeren, pecorino er op en geroosterde pijnboompitten en als laatste het broodkruim, beetje olijfolier erover en 15 min. in oven van 200°
serveren met tagliatelli
saus voor tagliatelli: sjalot + teentje look fruiten, kastanjechampignons bakken, op smaak brengen met peper & zout, rode pesto toevoegen, room erbij en allerlaatst (niet te vergeten…) als je niet meer door moet warmen: vers gesneden koriander
Overheerlijk recept! Vis is apart door de topping en de pasta met de vers gesneden koriander maakt het bijzonder smakelijk; echt een aanrader!!