Vlieg op wereldreis, of toch niet ?

Na ons vliegavontuur van gisteren in het Designmuseum hadden de kinderen de smaak te pakken. Op de site van zomervlieg vonden we nog een aantal andere musea in Gent met vlieg-opdrachten. Over het Huis Van Alijn vonden we dit :

Ga op museumreis met huisspookje Hendrik en Vlieg! Hendrik en Vlieg bedachten samen een aantal opdrachten die je meenemen door de collectie van het Huis van Alijn. Aan de balie krijg je een Vliegticket en een opdrachtenfiche. Gordel vast? Goede reis!

We hadden een tijd geleden in het museum al enorm veel plezier beleefd aan het huisspookje Hendrik en we vermoedden dan ook dat de opdrachtenfiche met Vlieg minstens even boeiend zou zijn.
Maar dat draaide even anders uit.

Toen we de man aan de infobalie vroegen of we het vliegenspel mochten spelen, kregen we het antwoord dat zij daar niet aan meedoen. Nochtans hing er aan het raam een grote affiche met het opschrift Vlieg op wereldreis. Toen ik nog wat aandrong en vertelde dat ik op internet gelezen had dat dit museum ook meedeed, kreeg ik alleen maar een verbaasde blik. Net op het moment dat ik het wou opgeven, kwam van achter de balie een vrouw die precies toch iets meer wist over de vlieg. “Dat zal waarschijnlijk in die kartonnen doos zitten die hier staat” en “we kunnen dat hier ook wel niet meer volgen, met al die verschillende dingen,…” liet me vermoeden dat ze niet echt content waren met dit toch wel leuke initiatief om kinderen op een aangename manier met cultuur en musea in aanraking te brengen.

Uiteindelijk kregen de kinderen elk een opdrachtenfiche en een Vliegticket met een code waarmee ze nadien op de website nog een prijs kunnen winnen.

In tegenstelling tot de opdrachten gisteren in het Designmuseum zijn de opdrachten in het Huis Van Alijn een pak minder leuk, en de kinderen delen hierin mijn mening. Het leek eerder alsof er heel heel snel iets op papier was gezet. Voor wie het museum niet of nauwelijks kent zijn de opdrachten ook niet echt makkelijk te vinden. Een vijftal vragen die je evengoed thuis kan oplossen en die te weinig inspelen op de rijke collectie van het museum, is alles wat je hier krijgt.

Bezoek je deze vakantie het Huis Van Alijn met kinderen, speel dan zeker het spel met Hendrik, een boeiende zoektocht met raadseltjes, puzzels, opdrachtjes met vergrootglas en zaklamp,… en laat het spel met vlieg gerust in de kartonnen doos liggen, het zal je een ontgoocheling besparen.

En van de medewerkers had ik wel verwacht dat zij van een initiatief dat nu al bijna 3 weken bezig is, op de hoogte zouden zijn.

Jammer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s