Wageningse Berg

Vandaag in de brievenbus een voucher voor 2 personen en 2 nachten in Hotel de Wageningse Berg. Eerder deze maand hadden we via deze kwaliteitskrant dit weekend gewonnen. Wie ons een beetje kent, weet dat we het liefst van al op weekend gaan samen met de kinderen. En kijk, even gebeld naar het hotel en we mogen onze 2 nachten voor 2 personen inruilen voor 1 nacht met 4.
Het is al van 1986 geleden dat ik nog in Wageningen was. We deden toen in de 5e Menswetenschappen een uitwisselingsproject en ik verbleef een week bij een Nederlands gastgezin. En ik herinner me nog dat Wageningen een vrij belangrijke universiteit heeft en dat we bier dronken in de Vlaamsche Reus. 22 jaar later is Carel daar nog steeds de waard. En dat we iedere dag met de fiets naar school reden en soms ook door de Hoge Veluwe. En dat ik een werkje gemaakt heb over het Kröller-Müller Museum en dat ik in Nederland voor het eerst thee dronk, toen ik ergens in de buurt van Arnhem wakker werd in een camionet. En dat ik tot op de dag van vandaag totaal niet meer weet hoe ik in de camionet terecht gekomen ben. Ik draaide daar ook een film over onze uitwisseling. Ik deed dat samen met Marnik, die nu regisseur is op de VRT. En omdat de filmrolletjes vrij duur waren en we als student nauwelijks geld hadden, hebben we toen aan de middenstand van Lochristi geld gevraagd in ruil voor een reclamespot. Het werd een succes en we maakten reclamespots voor onder meer kapper Dany en Eureka-shop en Paul Watté en den Unic. En zus Kathelijne mocht zelfs figureren.
En in Wageningen leerde ik Ilona kennen die dan een paar weken later een weekje bij ons verbleef. En mijn vader trakteerde ons op de kermis op het Sint-Pietersplein. Maar na de uitwisseling heb ik van Ilona niets meer gehoord.

Vreemd, hoe een gratis weekendje mij plaats zoveel herinneringen oplevert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s