Vlieg in de wereld van het quilten

Vandaag waren we onze tickets voor enkele Gentse Feesten-voorstellingen gaan afhalen bij Uitbureau en nadien passeerden we voorbij het MIAT.
Ook het MIAT heeft deze zomer een vliegactiviteit en de kinderen hebben na het Designmuseum eergisteren en het Huis van Alijn gisteren de smaak te pakken.
Deze keer stonden de opdrachten volledig in het teken van quilten (spreek uit: kwilten). Quilten is een soort handwerk waarbij grote of kleine lapjes stof met heel kleine steekjes op elkaar genaaid worden.
Ikzelf had er nog nooit van gehoord, maar het is een ongelooflijk inspirerende tentoonstelling. En ook de vlieg-opdrachten waren écht de moeite.
Bij iedere opdracht hoorden letters en met de gevonden letters kon op het einde van de opdrachten een zin worden gemaakt. Er werd gezocht, geschreven en gepuzzeld.
Ons derde Gentse museum op evenveel dagen was een echt succes. In Gent kunnen we de vlieg nog vinden in de Wereld Van Kina. En dan kunnen we ons actieterrein verleggen naar Antwerpen, Brussel, Kortrijk,…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s