Letná-park

We zouden vandaag gaan waterfietsen op de Moldau, maar omdat we geen identiteitskaart, rijbewijs of ander document bij hadden om ons te legitimeren, wilden ze ons geen waterfiets verhuren.
We hadden de eerste dag al onze documenten in onze safe gelegd en hadden er eigenlijk niet bij stilgestaan dat we niet konden waterfietsen zonder één van die documenten.
Toen we terug in ons hotel waren en even vlug onze e-mails checkten zagen we dat een zeker Geert een paar tips had achtergelaten op de blog.

En zo liepen wij even later, op zijn aanraden eigenlijk door het Letná-park. En “lopen” mag hier gerust letterlijk genomen worden. De kinderen hebben hun teveel aan energie afgelopen in het grote park.
Daarna hebben we lekker gegeten bij de Italiaan en de kinderen waren laaiend enthousiast over hun dessert : chocoladefondue met échte Belgische chocolade en aardbeien en banaan.

Advertenties

Een gedachte over “Letná-park

 1. mochten de tips je bevallen zijn, nog eentje:
  Museum Kampa aan de oevers van de Moldau heeft een zeer fijne collectie ‘modern art’. het is tevens een oord van rust, en vanop het dakterras heb je een mooi zicht over de omgeving

  toen we op een gegeven moment over Karlův most wandelden hoorden we een japanner aan een chinees vragen of hij een foto wou nemen terwijl hij (de japanner) een van de beelden ‘omhelsde’. toen de chinees hem vroeg waar dat voor diende antwoordde de japanner lakoniek: ‘k weet niet, maar iedereen doet dat hier
  ik vrees dat dit het niveau van de globale toerist samenvat

  nog een paar afraders:
  het nationaal museum: een beetje van alles, maar zeer flauw gepresenteerd
  restaurants die ‘tsech food’ aanbieden: flauw afkooksel van het origineel, wat je er ook kan eten in ietwat minder afgestofte restaurants met enkel een tsechische kaart (gelukkig hadden we onze praagse collegae bij die ons er wegwijs uit maakte)
  souveniers: ik heb niet veel origineels gevonden (op een modelbouwvliegtuigje na dat nog steeds wacht op de vertaling van de handleiding) het houten speelgoed is meestal niet tsechisch en behoorlijk prijzig, het email is vaak van een ondermaatse kwaliteit en tsechisch glaswerk kan me niet echt bekoren

  groet
  geert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s