Adobe CS4 in Gent

Waow, wat een event gisteren in de Zebrastraat. Koen had kosten noch moeite gespaard om het nieuwe jaar van de Adobe User Group Belgium op een briljante manier in te zetten.
Allereerst was er de ongelooflijk hippe locatie. De Zebrastraat in Gent zal ook voor de volgende 8 evenementen the place to be zijn. Cool. Lekker dicht bij huis en zo hoef ik in de nachtelijke uren niet van Brussel, Kortrijk of Antwerpen naar huis te sporen.
Maar goed, we dwalen af. De avond begon met een overzicht van de nieuwe features in Adobe CS4. We hadden op het werk al één en ander gezien via de livestream eerder op de dag, maar het was goed om alles nog eens iets uitgebreider aan bod te zien komen. Eerst kregen we van Klaasjan Tukker een impressie van de nieuwigheden in Adobe Encore, After Effects en Premiere, de video-stuff dus. Ton Frederiks had het daarna over nieuwe features in Bridge, Photoshop, InDesign en Illustrator. “Small things, but nice things”  wist hij ons te vertellen, en dat lijkt mij de beste samenvatting van de nieuwigheden van de Creative Suite 4. Geen echte grote nieuwigheden, maar veel kleine dingen die zowel ontwikkelaars als designers het leven (nog) makkelijker maken.
Klaasjan sloot het deel voor de pauze af met demo’s van Fireworks, Flash en Dreamweaver CS4.

Boulevart zorgde voor liters champagne en allicht zal dat ook de reden zijn dat de pauze iets langer duurde dan voorzien. Geen bubbels voor mij, maar wel enorm genoten van de CS4 cake. Onwaarschijnlijk lekker.

Het waow-gevoel kwam er na de pauze. Aral Balkan wist de zaal dik 45 minuten te boeien met een bijzonder inspirerende presentatie. Ik hoop dat zijn presentatie snel on-line komt. Het was Fun, met een grote F. Hij had het over hoe we als ontwikkelaar en designer plezier moeten hebben in onze job, maar de flair, het enthousiasme en de humor waarmee hij alles bracht, was zo ongelooflijk begeesterend. Een echte stand-up comedian, die Aral. Chapeau !!

Het was al bijna elven toen we nog getrakteerd werden op een full late night BBQ party.

Merci aan de organistatoren. Ze bezorgden ons een kei-toffe avond en volgend keer ben ik opnieuw van de partij. Zeker weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s