Draadloos

Een tijdje geleden raakte de voeding van mijn draadloze router stuk. Woensdag even de tijd gevonden om een nieuw exemplaar te kopen. Hier in Oostakker, in een mega-winkel met schreeuwerige rood en witte reclame stond een draadloze router van Sitecom in promotie : 33 euro compleet met USB ontvanger. Ik heb al eerder routers geïnstalleerd en tot nu toe was dat niet veel meer dan stekker in het stopcontact en wat kabels inpluggen.
Deze keer lukte het iets minder goed. Ik heb zowat alles geprobeerd, op de computer met IP-adressen en andere instellingen geworsteld, kabels verwisseld, minstens 35 keer op de reset-knop gedrukt, computer herstart,… je kent dat. Nochtans knipperden op de router alle lichtjes die moesten knipperen.
Even op internet gezocht en er waren wel meer problemen met gerief van Sitecom. Uit reacties op verschillende forums kon ik al snel opmaken dat Sitecom eigenlijk rommel is.
Daarnet het toestel teruggebracht naar de mega-winkel met schreeuwerige rood en witte reclame. De jongen aan het onthaal stelde weinig vragen (volgens mij wist hij gewoon dat dat materiaal niet deugt)  en ik kreeg onmiddellijk mijn geld terug (in de vorm van een waardebon).
Even later stapte ik met een D-Link DIR-635 RangeBooster N™ 650, een 802.11n wireless router onder de arm de winkel uit.
Thuis alles aangesloten en in minder dan 5 minuten was de klus geklaard. Zoals het zou moeten, eigenlijk. Rommel van Sitecom komt hier niet meer binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s