Sarah Bettens covert op meesterlijke wijze

Amai.  Sarah Bettens is er gisteren in geslaagd om me kippenvelmomenten te bezorgen tijdens het voorlaatste optreden van haar Never Say Goodbye tournee.
In een bijna uitverkochte Vooruit nam ze ons mee voor een muzikale reis door de jaren zestig, zeventig en tachtig. Op het podium verschenen in een groot fotokader de gecoverde artiesten en tussen de nummers door kregen we korte tekstfragmenten te horen van o.a. Marvin Gaye, Stevie Wonder, Janis Ian en Julie London.
Maar het was bovenal de mooie hese stem van Sarah en het virtuoze pianowerk van Tom Kestens die ervoor zorgden dat sommige nummers nog mooier vertolkt werden dan het origineel.
Voor de pauze zagen we onder meer Marvin Gaye, Ella Fitzgerald, Bill Withers, The Commodores, Captain & Tennille, Stevie Wonder, Julie London en  Otis Redding de revue passeren.
Haar versie van Three Times a Lady van The Commodores zorgde voor mijn eerste kippenvelmoment van de avond. En er zouden er nog komen.

Na de pauze kregen we iets meer eigen nummers, ingetogen momenten met covers van Janis Ian, Jacques Brel en The Counting Crows, maar ook meer up-tempo nummers met Money Money Money van Abba en het iets wildere I Will Carry You, een cover van Woodface, de band van broer Gert. En wat dacht je van een akoestische versie van Little Red Corvette van Prince. Meesterlijk.

Het enige bisnummer I Can’t Make You Love Me  van Bonnie Raitt  was een mooie afsluiter van een  intieme, sfeervolle avond met twee bijzonder goede muzikanten op het podium.

En buiten was het nog altijd even druk aan het glazen huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s