Gebroken

We hadden ons deze maandagavond toch iets anders voorgesteld.

Om 18:00 krijg ik telefoon vanuit Sporthal Rozebroeken, dat onze Ruben zijn arm gebroken heeft tijdens de baskettraining. Ik krijg Ruben heel even aan de lijn. Ze brengen hem net naar de ambulance. De ambulancier heeft het over een “lelijke” breuk.
Hij wordt naar de spoedafdeling van Sint-Lucas gebracht. Sophie gaat onmiddellijk naar het ziekenhuis. Ik blijf thuis met Jana en we wachten af.
Rond een uur of 8 belt Sophie dat ze Ruben onder volledige narcose moeten brengen om de gebroken beentjes opnieuw aan elkaar te zetten. Hij zal de nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen.
Jana helpt mee met het klaarmaken van een rugzak met een tandenborstel, kleren, vers ondergoed en Ruben’s lievelingsknuffel. Ze stopt ook nog snel een reep Kinderchocolade in de zak. Je ziet aan haar gezichtje dat ze haar broer mist en ongelooflijk hard meeleeft met de situatie.
Rond 9 uur kom ik aan in het ziekenhuis. Sophie zit te wachten in straat 73 aan de operatiekamer. Ruben is net wakker geworden. Alles is goed verlopen en ze hebben slechts een beetje slaapgas gebruikt. Hij is al wakker.
Ze houden hem nog tot elf uur in de pediatrie en hij mag toch nog vandaag naar huis.

Advertenties

7 gedachtes over “Gebroken

  1. Hallo;

    Véél beterschap gewenst aan Ruben. Hopelijk is hij snel terug hersteld. Intussen zal hij ongetwijfeld goed verwend worden.

    Vanwege de buren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s