Bosbessentaart

Vandaag maakte Sophie bosbessentaar. Ze was zo lekker, dat ik het recept met mijn lezers wil delen.

Ingrediënten:

Voor de taartbodem: 150 gr. boter in dobbelsteentjes, 40 gr. poedersuiker, 220 gr. bloem, 1 eierdooier

Voor de vulling: 350 gr. bosbessen, 3 eierdooiers, 115 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2,5 dl. room

Bereiding:

Meng de boter, de poedersuiker en de bloem.
Voeg de eierdooier toe en kneed vlug door elkaar voor een soepel deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het voor gebruik tenminste 1 uur rusten op een koele plaats
Druk het deeg gelijkmatig in een ingevette taartvorm (diameter 26 cm.) en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
De taartbodem ong. 5 minuten voorbakken op 200° C.
Laten afkoelen.
Leg de bosbessen op de taartvorm.
Roer de eierdooiers, suiker, vanillesuiker en room door elkaar.
Giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 35 min. in een voorverwarmde oven op 200°.

Serveer de taart lauwwarm of koud.

Je kan de bosbessen ook vervangen door ander fruit, zoals appels, peren, frambozen,….

dsc_4261

dsc_4265

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s