Omloop Het Nieuwsblad

Ik blijf het een beetje vreemd vinden, die naam “Omloop Het Nieuwsblad”. Tot vorig jaar spraken we allemaal over Omloop Het Volk, maar nu “Het Volkske” als krant niet meer bestaat hebben ze Gent-Gent omgetoverd tot Omloop Het Nieuwsblad. Maar goed, het blijft de openingskoers in Vlaanderen en ook een beetje het begin van de lente.
Net zoals vorig jaar reden de renners kort na hun vertrek op Sint-Pietersplein op enkele kilometers van ons deur. Iets voor de middag passeerden de renners in Beervelde.

dsc_4316

Op enkele seconden raast het volledige peloton als een sneltrein voorbij.

Enkele uren later vertrekken we richting Balegem. De Langemunte is een kasseistrook van 2500 meter en de ideale plaats om de renners iets beter voor de lens te krijgen.
We waren ruim op tijd en dan kan je het met de andere wielerliefhebbers nog even hebben over de Omloop van vorig jaar toen Gilbert in de Langemunte wegreed van zijn concurrenten. En uiteraard heb je het dan ook over het mooie weer en hoe slecht de kasseien er op sommige plaatsen bijliggen en over het gebrek aan een dranktent voor de talrijk opgekomen supporters.

En dan is het wachten

dsc_4326

 

Even later verschijnen de helicopters van de politie en de VRT en als je Rodania, Rodania,… hoort dan weet je dat het tijd is om het beschermkapje van de lens te halen. Nog even proberen of het uitzicht  aan de rechterkant van de weg toch niet beter is dan de linkerkant en dan weer terug.

Hier op de kasseistrook heb je in ieder geval meer plezier van de koers dan in Beervelde. Er rijden een paar renners voorop, er zijn achtervolgers, er is een peleton en er zijn ook heel wat achterblijvers.

En zo heb ik toch aardig wat foto’s kunnen maken. Zelfs van Tom Boonen.

dsc_4326

dsc_4326

dsc_4326

dsc_4326

dsc_4326

dsc_4326

dsc_4326

Advertenties

2 gedachtes over “Omloop Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s