Nog meer Picture Palace

Op uitnodiging van de Stichting Liedts-Meesen waren we vrijdagavond te gast in de Zebrastraat voor de opening van een tentoonstelling met een 40tal werken van de Gentse kunstenaar Hans Vandekerckhove.
Er werden kosten noch moeite bespaard om er een fantastische avond van te maken. Er was niet alleen het lekkere eten van Alfin en het intieme optreden van Stef Kamil Carlens, maar ook de geanimeerde toespraak door niemand minder dan Pjeroo Roobjee.

DSC_0020-bewerkt

DSC_0031-bewerkt

DSC_0051-bewerkt

DSC_0076-bewerkt

Het hoogtepunt van de avond was toch wel de tentoonstelling zelf.

De meeste van de schilderijen werden nog niet eerder getoond in België en maken bijna allemaal deel uit van privé- of openbare collecties. Samen met de tentoonstelling werd ook het boek Picture Palace uitgegeven en Pjeroo Roobjee schrijft in de inleiding het volgende over de in 1957 geboren kunstenaar:

“Het werk van Hans Vandekerckhove is de arbeid van een equilibrist die balanceert tussen spirituele geladenheid en metafysische rust. Hij is een jongleur die alle mogelijkheden van olieverf weet uit te buiten. In dunne, transparante lagen schilderend, labeurt hij tot de naald van de kleurschaal de exacte tint aanwijst. Hij evolueert telkens weer van vaag naar scherp… van bruut naar helder.”

DSC_0109-bewerkt-bewerkt

DSC_0115-bewerkt

De tentoonstelling loopt nog tot 26 juli in de Zebrastraat en tijdens de Gentse Feesten is er op 20 en 21 juli een speciale ontdekkingsreis doorheen dit beeldenpaleis voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s