Wandeling met de Gidsenbond, of toch niet

Weken op voorhand pluizen we hier het programmaboekje van de Gentse Feesten uit en bij onze activiteiten zitten steevast enkele wandelingen en/of geleide bezoeken. Zo ook dit jaar. Op pagina 105 van het boekje had ik de wandeling (mu)ziek in de Bijloke met stip aangekruist. Afspraak vandaag 19 juli om 10:00 aan de Bijlokekaai nr. 7.
We waren goed op tijd vertrokken, hadden snel een parkeerplaats gevonden en met stevige tred wandelden we naar onze startplaats. Groot was onze verbazing toen we van de gids te horen kregen dat er een fout in het programmaboekje geslopen was. De wandeling ging helemaal niet door en er werd ons zelfs geen alternatief aangeboden. Daar sta je dan, vanuit het landelijke Lochristi naar het historisch o zo interessante Gent om dan heel droogjes te moeten vernemen dat er vandaag bij de gidsenbond niet gewandeld wordt, althans niet om 10:00 aan de Bijloke.

Samen met mijn vader en enkele vrienden hebben we dan zelf maar een ochtendwandeling gemaakt door de Gentse binnenstad. Langs de oevers van de Leie tot aan de Ajuinlei voor de wekelijkse boekenmarkt. Nicci French voor 5 euro en enkele strips à 1 euro ’t stuk deed me de Gidsenbond al snel vergeten. En ook aan het justitiepaleis was het aangenaam vertoeven. Ze hebben daar oesters en champagne, maar voor mij gelukkig ook Illy koffie en croissants.

DSC_0295

DSC_0280

DSC_0282

DSC_0278

DSC_0289

Nog wat van de bloemenpracht en een aperitiefconcert genoten op de Kouter en dan terug naar de Bijlokekaai. Zou de gids daar al klaar staan om de geïnteresseerden te melden dat ook de wandeling van 14:30 foutief aangeduid stond in het programmaboekje?

Een gedachte over “Wandeling met de Gidsenbond, of toch niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s