Gentse Feesten 2009

He, de laatste dag van de Gentse Feesten en de enige dag dat ik niet geweest ben. Een kort overzichtje van de Gentse Feesten 2009 voor ons persoonlijk archief.

Zaterdag 18 juli: de traditionele openingsstoet – heel veel foto’s getrokken, maar ook even weg van de drukte bij de altijd sympathieke mensen van De Tinten. In Huis Samaria in de Nederpolder hebben ze een terras met drank aan uiterst democratische prijzen, maar ook taart en ijs. En de opbrengst gaat naar het goede doel. Eén van onze vaste adresjes tijdens de feesten.

DSC_0272

Zondag 19 juli: we hadden een wandeling met de gidsenbond op onze agenda staan, maar het werd een wandeling zonder gidsenbond, langs de Leie, Ajuinlei, “Montmartre” aan het Justitiepalies, de Kouter, maar daar schreef ik al een kort verslagje over.
In de namiddag waren we getuige van een spectaculaire sportnamiddag aan de Rigakaai.

Maandag 20 juli: vaste afspraak in het Museum voor Dierkunde. Verslagje alhier. In de namiddag met de kinderen naar het Baudelopark. Veel drukker dan andere jaren, maar best gezellig.

Dinsdag 21 juli: in de namiddag naar het MIAT en ’s avonds naar Wim Helsen. Over het laatste zal ik kort zijn: niet echt mijn ding en ik heb soms het gevoel dat iedereen het goed vindt omdat het uit de mond van Wim Helsen komt. Ze lachten daar in de Capitole werkelijk met alles.

Woensdag 22 juli: een uiterst interessante wandeling met de Gidsenbond in en rond het Citadelpark met mijn favoriete gids Miguel De Clercq.

Donderdag 23 juli: Zuidpark met de kinderen. Dit jaar nog meer en nog leukere attracties. En nadien naar de eerste dag van Mira Miro. Met Léandre (super).

Vrijdag 24 juli: Spaanskasteelplein. Uitgeregend en opnieuw naar huis.

Zaterdag 25 juli: Spaanskasteelplein. Mira Miro. Claire: mooi.  Mistery X: chaotisch en iets om snel te vergeten. Daarna opnieuw naar het Zuidpark. Constructies maken met bamboestokken en elastiekjes en nadien de kinderen laten musiceren.

DSC_0655

DSC_0783

DSC_0800

DSC_0817

DSC_0824

Zondag 26 juli: nieuwe poging om een wandeling te maken op de Bijlokesite met de Gidsenbond. Deze keer ging de wandeling wel door, maar ik durf het gerust mijn slechtste wandeling van de laatste 10 jaar noemen. De gids geraakte met moeite uit zijn woorden, na 1 uur hadden we nog geen 5 meter gewandeld en leek het meer op een lezing dan op een geleide wandeling, we hadden geen toegang tot de verschillende gebouwen (met uitzondering van een heel kort bezoek aan het STAM). Je zag het aan de gezichten van de andere “wandelaars” dat het een eerder vervelende en saaie uiteenzetting was. Sommigen zijn dan ook vroegtijdig vertrokken.
Voor alle duidelijkheid: meestal zijn de wandelingen met de Gidsenbond uiterst interessant. Zondag was echter een uitzondering. Maar wel heel jammer natuurlijk.

Het waren feesten van uitersten. Heel leuke en mooie dingen gezien, maar ook een paar minder goede. Maar al bij al toch fijne feesten.


Advertenties

Een gedachte over “Gentse Feesten 2009

 1. Dag Koen

  Weet je nog ons uitstapje samen op 25 juli naar het Spaans kasteelplein?
  Die dame, Claire, met haar boot die we daar aan het werk zagen is in de prijzen gevallen … Zag het gisteren op AVS.

  Groetjes, Isabelle (zit ziek thuis met zware sinusitis)

  (zie verslagje hierna)

  Winnaars Grote Prijs MiramirO 2009 Claire (ES) – Barco de Arena Motionhouse (UK) – Underground

  De winnaars van ‘De Grote Prijs MiramirO’ zijn bekend. De Grote Prijs is een wedstrijd voor straat- en circusartiesten, georganiseerd door Internationaal Straattheaterfestival vzw en de Stad Gent. Reeds voor de twaalfde keer nam een internationale jury de acht deelnemende groepen onder de loep. Ook het publiek kon opnieuw stemmen voor haar favoriet, dit jaar voor het eerst per sms in samenwerking met de regionale tv-zender AVS.

  Na lange beraadslaging besliste de professionele jury dat Claire (ES/FR) met de voorstelling ‘Barco de Arena’ € 5.000 mee naar huis mag nemen. Claire overtuigde de meerderheid van de juryleden met haar vertederende en charmerende dansvoorstelling. Ze is ook één van de weinige vrouwelijke clowns in Europa. Deze artieste brengt volgens de jury telkens weer kwaliteit en weet jong en oud te beroeren.

  Toch was het dit jaar een moeilijke beslissing. Ondanks het feit dat de winnares werd gekozen als beste voorstelling, erkende de jury dat de voorstelling ‘Underground’ van Motionhouse (UK) vernieuwender was. Men was het erover eens dat deze jonge mensen, het meeste potentieel bieden voor de toekomst. Van de deelnemende groepen draagt deze groep het meeste bij tot de verdere ontwikkeling van de kunsten in de publieke ruimte. Het publiek stemde massaal en koos als winnaar van de € 2.500 Motionhouse met ‘Underground’. De prijzen zullen in december uitgereikt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s