De kasseien van de Lange Munte

Vandaag hadden we onze jaarlijkse afspraak in Scheldewindeke voor de openingswedstrijd van het Vlaamse wielerseizoen. We waren goed op tijd en konden een mooi plaatsje bemachtigen aan de graskant langs de kasseien van de Lange Munte. Deze 2,5 km. lange kasseistrook was eerder al de ideale plaats om een aanval te lanceren en zo Gent-Gent te winnen.

Dit jaar moest ik mijn schoonbroer en absolute wielerkenner missen, maar er loopt daar gelukkig genoeg volk rond die één en ander kent van de wielersport. Het valt me ieder jaar op dat zo’n wielerwedstrijd een vrij sociaal gebeuren is, zelfs zonder een kroeg en liters bier in de buurt.

We hadden dit jaar opnieuw geluk met het weer en ook onze uitkijkpost hadden we bijzonder goed gekozen. Vlak voor onze ogen en onze lens zagen we niemand minder dan Juan Antonio Flecha aanvallen. Uiteindelijk zou hij ook de Omloop Het Nieuwsblad van dit jaar winnen.

Na hem volgden nog heel wat renners die het duidelijk heel zwaar hadden. Het leverde in ieder geval een pak leuke foto’s op.

Het wielerseizoen is gestart, en voor ons is dat ook altijd een beetje het begin van de lente.

Advertentie

Een gedachte over “De kasseien van de Lange Munte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s