Bangkok – dag 1

Het is vrijdagmorgen. We hadden een aangename vlucht. Oké, twee Hollandse meiden maakten nogal veel lawaai en ik morste een halve koffie over mijn broek, maar voor de rest hoor je ons niet klagen. We hebben zelfs een beetje geslapen.
Zoals altijd zorgde Sophie voor de voorbereiding van de reis. Deze keer deed ze het samen met 333travel.nl, een Nederlands reisbureau gespecialiseerd in verre reizen. En kijk, helemaal volgens afspraak worden we opgehaald aan de luchthaven. Onze gids is een Thaïse vrouw van rond de 40. Een echte vrouw. Het was de kinderen al vrij snel opgevallen dat er hier heel wat jongens rondlopen met vrouwelijke trekjes 😉
Van de luchthaven naar het hotel was het ongeveer 45 minuten rijden. Heel druk wel hier in Bangkok. En we zijn blij dat we zelf niet moeten rijden.
In ons hotel is alles geregeld en voor het eerst hebben we ook overal 2 kamers. Nu de kinderen 12 en 14 zijn, lukt het niet meer om één kamer te boeken. En er is een zwembad. Eigenlijk zullen we op deze rondreis overal een zwembad hebben. En die ene keer dat er geen zwembad is, wordt ruimschoots goedgemaakt door de rivier Kwai die vlak aan onze kamer/hut ligt (maar dat wordt later nog duidelijk)
Na een douche, doen we wat elke toerist de eerste dag doet: de streek en de stad verkennen. De sfeer opsnuiven en dat mag je zelfs heel letterlijk nemen. Bangkok moet je ruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s