Tsim Sha Tsui

1 augustus. Eerste dag van het WK Rope skipping in Hong Kong. In de voormiddag is het de beurt aan de Male Teams. België heeft enkel Mixed en Female Teams dus hebben we in de voormiddag wat tijd om de buurt rond Tsim Sha Tsui te verkennen.
Met een shuttle bus kunnen we zelfs gratis van het hotel naar Tsim Sha Tsui.
Het is warm, heel warm.
Maar wel overal airo binnen. Ook in het Hong Kong Museum of Art. Er zijn een paar zalen gesloten, maar we krijgen toch een indruk over de Chinese kunst van de afgelopen eeuwen.

DSC_4414 DSC_4417 DSC_4418

Nadien wandelden we langs het water op de Avenue of Stars met o.a. een standbeeld van Bruce Lee

DSC_4413 DSC_4429 DSC_4433Vanaf hier was het echt niet ver naar het Coliseum waar om 14:00 de wedstrijden van de mixed teams Rope Skipping startten.

Alleen hadden we er geen rekening mee gehouden dat zelfs in een grootstad als Hong Kong je weinig of niks kan doen met de engelse taal.

We hebben zeker 6 taxi chauffeurs met handen en voeten proberen uitleggen om ons naar het Coliseum te brengen. Zonder resultaat echter.

Gelukkig hadden we nog een foldertje met het adres van het Coliseum in Chinese tekens. Uiteindelijk hebben we toch een goede ziel gevonden om ons tot daar te brengen.
Toen we uit de taxi stapten, zagen we net Silke en haar Belgisch team lopen. We geraakten goed en wel op tijd in de zaal en even later zaten we bij de andere Belgische skippers, ouders, coaches en supporters.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s