Geronimo Stilton

Half bekend Vlaanderen was vandaag afgezakt naar Muizen voor de première van de Giga Grote Muisical van Geronimo Stilton. En wij waren er bij.

Het succes van Geronimo Stilton is niet te danken aan televisie, merchandising of games maar aan de boeken zelf. Miljoenen kinderen over de hele wereld, en honderdduizenden in Vlaanderen en Nederland lezen vandaag de boeken van Geronimo. Fantasia werd enkele jaren geleden dan ook verkozen tot mooiste kinderboek aller tijden.

En nu is er dus de musical, of beter gezegd de muisical, een familiespektakel boordevol avontuur en muziek. Speciaal voor deze show werd een Fantasia-circustent van 2800 m2 ontworpen, met plaats voor ongeveer 1000 man.

Wij hebben vandaag in ieder geval heel hard genoten van de wereldpremière van Fantasia. Alles was aanwezig: verrassende decors, perfecte belichting, puike acteerprestaties en een fijn verhaal.

Nadien konden we ons tussen tientallen bv’s tegoed doen aan massa’s lekkernijen. Poffertjes, wafels, ijs, drankjes,… alles was voorzien om er een spetterende namiddag van te maken.

De stedentour van Fantasia loopt nog tot 9 januari 2011. Info & tickets op http://www.gigagrotemusical.be

En omdat ik vandaag ook een persmap kreeg, wil ik jullie zeker de foto’s niet onthouden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Een gedachte over “Geronimo Stilton

  1. “Het succes van Geronimo Stilton is niet te danken aan televisie, merchandising of games maar aan de boeken zelf.”

    Dat is wat men bij Baeckens Books natuurlijk graag verkondigt. Zelf zie ik nochtans Stilton overal: in alle hoeken van de supermarkt (tot bij de groenten en fruit, echt waar!), in het Nieuwsblad, bij de Humo, als tekenfilmserie, en nu ook als muisical. Het succes is niet te danken aan merchandising zeg je?

    Laten we duidelijk zijn: Ja, kinderen lezen het graag. Stilton heeft immers een hele lage drempel. En aangezien er zoveel Stiltonboeken en nevenreeksen verschijnen (vaak 3 per maand) kunnen kinderen perfect aan het lezen blijven van Stilton en wordt hen alle kansen ontnomen om andere dingen te leren kennen en een vergelijkingskapitaal op te bouwen dat hen in staat stelt de boeken correct te beoordelen. Tenzij je als bewuste ouder of leerkracht wat tegenwind geeft. Maar eerlijk: hoeveel literatuurbewuste ouders en leerkrachten zijn er?

    Ik heb een poos geleden ‘het mooiste kinderboek aller tijden’ eens van de eerste tot de laatste letter gelezen. Ik verwachte er niet veel van, maar was zelfs nog verbaasd hoe slecht het was. Inhoudelijk totaal niet origineel, alles tot een platte brij voorgekauwd tot en met en zelfs met talloze flagrante fouten (en dan bedoel ik niet typfouten).

    Wil je meer weten? Ik schreef er verschillende stukken over in de blog die ik destijds bijhield: http://www.lettererf.blogspot.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s