Ravioli met kreeft en mascarpone

Dit overheerlijke pastarecept heb ik vorig jaar met kerstavond voor het eerst klaargemaakt. Het was zo lekker dat we het dit jaar opnieuw op het menu zetten.
Op algemeen verzoek, het recept.

Ingr.
pasta (zie zelf pasta maken),  bloem
voor de vulling : 200 gr. mascarpone, 5 eetl. parmezaanse kaas, 200 gr. gekookte rivierkreeftjes, verse peterselie en basiclicum, zout, gemalen peper.
voor de saus : 100 gr. mascarpone,  1 dl. room, Italiaanse kruiden

– Doe de mascarpone, de parmezaanse kaas en de rivierkreeftjes in een kom en prak de ingrediënten met een vork. Voeg de peterselie en basilicum toe. Kruid met peper en zout. Roer alles goed.

– Rol met een pastamachine de pasta uit tot een dun lint

– Leg met een koffielepel kleine hoeveelheden van de vulling langs één kant van het pastalint. Strijk met een kwast een beetje water rond de vulling.

– Vouw het lint over de vulling en druk met de vingertoppen het deeg rond de hoopjes op elkaar. Zorg dat er geen lucht meer tussen zit. Bestrooi met bloem. Snijd met een gekarteld pastawiel langs elke lange zijde en vervolgens tussen elk hoopje door.

– Leg de ravioli op een met bloem bestrooide keukenhanddoek

– Smelt 100 gr. mascarpone in een steelpannetje en voeg de room en de italiaanse kruiden toe.

– Kook de ravioli in een grote pan met kokend water en zout gedurende 5 minuten.

– Giet de pasta af en verdeel hem over verwarmde borden. Giet er de saus over. Werk af met bladpeterselie.

Het is wel wat werk, maar het resultaat is superrrrrr !

5 gedachtes over “Ravioli met kreeft en mascarpone

Plaats een reactie